Livesport: Stor satsning på BT-trean: ”En serie som engagerar”

BT växlar upp tv-satsningen lagom till att fotbollssäsongen drar igång och gör bland annat en specialsatsning på division 3 mellersta Götaland.
– Vi kommer att köra omgångens match i det vi kallar BT-trean, säger Malin Henrikson, sportchef på Borås Tidning.
Fotboll • Publicerad 7 mars 2023 • Uppdaterad 8 mars 2023
Förra året möttes Kinna IF och Skene IF i division fyra. I år väntar nya Markderbyn i BT-trean.
Förra året möttes Kinna IF och Skene IF i division fyra. I år väntar nya Markderbyn i BT-trean.Foto: Jan Pettersson

Gota Media, där Borås Tidning ingår, gör tillsammans med flera andra lokaltidningskoncerner en stor satsning på livesänd fotboll. Ett nyskrivet avtal med Svenska fotbollförbundet innebär att mediehusen kommer att sända tusentals matcher på sina sajter de kommande fyra åren.

Avtalet omfattar alla matcher i division 1 dam, division 2 herr, division 3 herr samt i futsalens RFL och division 1. BT kommer inledningsvis att fokusera på en serie med starkt lokal prägel.

I division 3 mellersta Götaland kommer fem av tolv lag från Sjuhärad: Bergdalens IK, Dalstorps IF, Hestrafors IF, Kinna IF och Skene IF.

– Det här är en serie som vi hoppas och tror kommer att engagera våra lokalfotbollsintresserade kunder. Markderbyna mellan Skene och Kinna är alltid heta, men det kommer även att bli en strid om vilket lag som är bäst i Sjuhärad. Förhandstipsen pekar i riktning mot Dalstorp och Bergdalen, men tips är tips och säsongen är lång, säger Malin Henrikson.

Efter att seriesystemet gjorts om och det totala antalet platser i damettorna blivit färre finns det bara ett lokalt lag kvar på den nivån – IFK Örby, som numera är Sjuhärads bästa lag på damsidan. I år fajtas man med storklubbar som Malmö FF och IFK Göteborg i division 1 södra.

– Vår plan är att sända premiären, men vi tittar även på fler matcher längre fram, säger Malin Henrikson, och avslöjar att det är mer på gång.

– Tyvärr inget som är offentligt ännu, men vi hoppas kunna presentera en matig fotbollstablå inom kort.

Fakta

Livesänd fotboll på bt.se

BT-trean: tolv lag varav fem från Sjuhärad. BT sänder omgångens match med start den nionde april (påskdagen) då Bergdalens IK tar emot Partille IF i premiären. Fler matcher presenteras inom kort.

Division 1 södra dam: här är IFK Örby det enda lokala laget. Premiären hemma mot Lödöse Nygård IK den sjunde april (långfredagen) är inbokad och det kommer mer.

För att se livesport på bt.se krävs att man har antingen paketet Digital+, Helg eller Komplett.

Carl LindSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.